Foto: Gabriella Mellergårdh
Foto: Gabriella Mellergårdh
Foto: Garbis H. Sarafian
Foto: Garbis H. Sarafian
Foto: Garbis H. Sarafian
Foto: Garbis H. Sarafian

Med naturen och pilgrimsorden som inspiration kan du skapa en fridfull hemmiljö.

Hur skapar jag frihet i vardagsrummet?

Kanske genom att först fråga dig själv – vad är frihet för mig? Att flytta på teven och ge plats för gemenskap? Att plocka fram ett staffli och börja måla?

Kan hallen verkligen bli ett bekymmerslöst rum?

Med hjälp av kloka förvaringslösningar kan husets allra första rum ge precis den där fridfulla känslan när vi kommer hem. Vi får hänga av oss jackan precis som om vi hängde av oss våra bekymmer.

Så blir köket ett rum för delande!

Slösa med kryddgrönt och färska kvistar från promenaden. Se till att ha pallar för extra sittplats när gemenskapen växer. Kanske en stubbe hämtad från naturen?

Hylla enkelheten i badrummet!

Trots att vi kan plöja ner nästan hur mycket pengar som helst i exklusiva ytmaterial och tropiska ångbad är badrummet ändå den plats där vi är som mest enkla och avklädda. Kanske är det just i badrummet jag kan bli vän med mig själv och enkelheten.

Sök tystnaden i läshörnan!

Naturmaterial och textilier kan bädda in en plats för avskildhet. Kanske en varm pläd av ull och ett fårskinn som gör sittplatsen extra inbjudande?

Finn långsamheten i sovrummet!

Trots bekväma och dyra sängar sover vi sämre än någonsin. Kanske är det dags att rensa i det rum där vi tillbringar en tredjedel av livet. Kolla facebook och jobbmejl i mobilen kan vi göra någon annanstans.

Låt tvättstugan bli en plats för andlighet!

Platsen där smutsigt blir rent, illaluktande blir väldoftande. En plats som faktiskt kan ge utrymme för eftertanke, reflektion – och tacksamhet.